DELA

Honka jagar Karring

FOTBOLL. Hon har vunnit två ligaguld och är mitt uppe i jakten på sitt tredje.
Men efter säsongen tyder allt på att Åland Uniteds Maryette Karring byter klubb.
– Jag har pratat en del med Honka om nästa år, säger vänsterbacken.
Maryette Karring hör till de verkliga kulturbärarna i årets Åland United.
Hon är en av fyra åländskor i truppen tillsammans med Ellen Ahlström, Hanna Blomberg och Adelina Engman, och har spelat ligafotboll för United alltsedan 2008.
Att 21-åringen figurerat i United under den senaste guldprydda femårsperioden gör henne till en av Ålandsfotbollens mest meriterade damfotbollsspelare med ett cv bestående av två ligatitlar, ett silver och ett brons samt spel i två Champions League-turneringar.


Tränar med HJK
Men till nästa år tycks Maryette Karring vara förlorad för Åland United.
Vänsterbacken studerar fysioterapi sedan förra hösten i Helsingfors och har den här säsongen tvingats pendla för att kunna träna och spela matcher för United. En slitsam tillvaro, som gör att Karring nu har börjat se över sin fotbollsframtid.
I Helsingfors har hon den senaste tiden, liksom lagkamraten Ellen Ahlström, tränat med HJK under veckorna för att hålla i gång. Men mer konkret intresse för den juniorlandslagsmeriterade backen finns från annat håll.
– Jag vet att Honka är intresserade. Deras assisterande tränare Luciano (Posillipo) ringde häromveckan och snackade lite löst om nästa säsong, säger Maryette Karring.
Esboklubben skulle onekligen ligga närmare till hands än Åland United rent geografiskt, men ”Marre” vill inte tänka på 2015 ännu.


Läs mer i tisdagens Nyan.


Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax