DELA

Hlúpik klar för IFK

FOTBOLL. Nu är det klart att den 26-årige tjecken Filip Hlúpik, som provspelade med IFK Mariehamn i december, förstärker grönvitt inför säsongsavslutningen.

Den offensive mittfältaren Filip Hlúpik anlände till Åland tidigare i dag och medverkade på IFK:s träning under förmiddagen.
Huvudtränare Peter Lundberg menar att han gärna skulle ha Hlúpik i sin trupp.
– Annars skulle han inte vara här. Han gjorde ett riktigt bra intryck när han provspelade med oss i december, säger Lundberg, som också beskriver Hlúpik som spelare:
– En offensiv mittfältare som kan spela både på en kant och centralt. Han är allround, har bra teknik och en fin högerfot.
Noterbart är att Hlúpiks engelskakunskaper är ytterst bristfälliga.
Kan det bli ett problem, att han inte kan engelska?
– Nej, det tror jag inte. Lite kan han redan. Man får ta det stegvis. Samma sak var det när Diego (Assis) kom till Åland, och han lärde sig snabbt, säger Lundberg.
Vid 16.30-tiden skickade IFK ut ett pressmeddelande om att det är klart med tjecken:
– Vi i skriver nu i första hand avtal för resten av denna säsong och målsättningen är att få honom spelklar till följande match mot RoPS på bortaplan på torsdag, bekräftar Klubbdirektör Peter Mattsson

Enligt uppgifter till Nya Åland skulle ytterligare en provspelare vara på väg till Åland. De uppgifterna dementerar dock huvudtränare Peter Lundberg.
– Det kommer inga flera, säger Lundis.
Det finska transferfönstret stänger i morgon, onsdag.