Historisk första vinst i tvåan för FC Åland

FOTBOLL. Efter 1–0 mot FC Atlantis hemma i Eckeröhallen har nu FC Åland tagit sin första seger i division II. Men det krävdes hårt arbete för att säkra poängen.
Det var jämnt från start och en bra period av FC Åland efter första spelade kvarten resulterade nästan i ett mål, men frisparken från Joel Mattsson räddades vid stolproten.

En tid senare in i första halvlek nådde en lång frispark från John Mattsson Elias Eriksson i straffområdet och via ett försvarsben hittade Elias skott in i nät fram till 1–0.

Några halvchanser till skapade hemmalaget men mot slutet av halvleken flyttade Atlantis upp sina positioner och så nära som ett stolpskott var Atlantis från en kvittering.

– Det är tufft fysiskt där ute och jag tycker vi skapar klart mest. Vi blir lite för trygga efter målet men vi kommer fixa det här, sa Rezgar Amani i halvtid.

Det spelmässiga övertag Atlantis skapade i slutet på den första halvleken fortsatte man att bygga vidare på i början av den andra halvan och långa stunder fick FC Åland slå ifrån sig.

Hemmalaget fick märkbart svårt att skapa något framåt men det lyckades heller inte gästerna med. FC Ålands försvarsspel var mycket effektivt över hela plan och trots ett större bollinnehav var det aldrig riktigt farligt.