DELA
Foto: Erkki Santamala"INVESTERING" Petter Hemming bedöms ligga längst fram i utvecklingen bland IFK:s akademispelare och får åka med till Turkietlägret med a-laget.

Hemming – IFK:s ”pengar på banken”

FOTBOLL. På söndag morgon åker IFK Mariehamn till Arlanda för att ta flyget till turkiska Belek och ett veckolångt träningsläger. Sannolikt ett välkommet avbrott i den grå träningsvardagen, och i synnerhet med tanke på fredagskvällens insats i träningsmatchen mot division I-laget Ekenäs.

Efter en positiv IFK-öppning på matchen kunde ändå gästerna ta ledningen efter en halvtimme när Mamadou Konate satte 1–0 bakom Craig Wight som debuterade i IFK-målet.

Grönvitt kom av sig i sin offensiv efter baklängesmålet, och när ex-IFK:aren Tamas Gruborovics sköt 2–0 i andra halvlek hade inte hemmalaget energi nog för att ta sig tillbaka in i matchen.

– Det var inte så bra det här. Aldrig kul att förlora, säger IFK-tränaren Peter ”Lundis” Lundberg”.

 

Förutom Craig Wight fick även unge Petter Hemming, 17, och FC Åland-lånet Rezgar Amani chansen mot Ekenäs.

Under Beleklägret har IFK en match inplanerad mot Superettanlaget Varbergs BoIS FC på fredag.

Just Petter Hemming får också resa med a-laget till Turkiet. Mittbacken ses som ett framtidslöfte och är jämnårig med Joel Mattsson som skrev a-lagskontrakt häromveckan.

– Petter är vad finnarna kallar ”pengar på banken”, alltså en investering för framtiden. Vi ser potential i honom som försvarare och bedömer att han ligger längst fram i IFK:s ungdomsled just nu, säger IFK-tränaren Peter Lundberg.

Läs mer i måndagens Nyan