DELA

Hemmahoppen utslagna ur PAF Open

PAF OPEN. Björn Berg och Hannes Brinkborgs deltagande i PAF Open blev kort. Laget förlorade sina matcher på torsdagen och blev således utslagna. Även de finska tvillingarna Emilia och Erika Nyström åkte på torsdagen ur världscupturneringen i beachvolley.
Hannes Brinkborgs och Björn Bergs deltagande i PAF Open började inte som man kunde ha hoppats på. I blåsten och tidvis även regnet på torsdagen förlorade de svenska beachvolleyhoppen mot österrikarna Floria Gosch och Alexander Horst med 0–2 i set. Österrikarna var helt enkelt snäppet bättre än svenskarna och speciellt Gosch firade stora triumfer framme vid nät.
Efter matchen konstaterade Brinkborg att det var en tråkig start på turneringen.
– Det var inte riktigt som vi hoppades, sade han efter den första matchen och hade säkert medhåll bland publiken som fortfarande var gles men som stödde sina svenska favoriter.
– Vi måste komma upp ett snäpp, det vet vi, sade Brinkborg om hans och Bergs spel i PAF Open.
Det ”snäppet up” lyckades man tyvärr inte nå heller i dagens andra match som gick mot Jason Lochhead och Kirk Pitman från Nya Zeeland. Speciellt Lochhead visade att man inte behöver vara lång för tillhöra toppen i beachvolley och det nyzeeländska paret vann matchen med 2–0 i set.
Således är Berg och Brinkborg utslagna ur PAF Open redan efter första dagen, något som säkert harmar såväl dem själva, publiken som arrangörerna.


Känslan försvann
Även för det finländska hoppet på damsidan tog PAF Open slut på torsdagen. Emilia och Erika Nyström förlorade sin match mot belgarna Lisbet van Breedam och Lisbet Mouha med 1–2 i set vilket innebär att de är utslagna ur turneringen.
Efter ett dåligt första set repade finskorna mod och vann det andra setet med 21–18. I det tredje och avgörande setet var emellertid det belgiska paret för starka och vann 15–11.
– Vi hade bra känsla på morgonen. Sen gick första setet dålig och då försvann den positiva känslan, berättade Emilia Nyström efter matchen.


Nöjda med turneringen
På den presskonferens som ordnades på torsdag eftermiddag berättade tvillingsystrarna Nyström att det givetvis inte var roligt att åka ur hemmaturneringen så snabbt som man gjorde. Arrangemanget var man dock nöjda med.
– Jag måste säga att det har gått bra, sade Erika och tillade att arrangörerna har gjort ett bra jobb.
– Det är en bra atmosfär här, fyllde Emilia i.
Även parets tränare, greken Spyros Karachalios, med många års erfarenhet av beachvolleytouren, tyckte om turneringen.
– Den är mycket väl organiserad, sade han och tog även han upp atmosfären som speciellt bra på PAF Open.

MARTIN PORTIN

martin.portin@nyan.ax

Foto: JONAS EDSVIK