DELA
Foto: PRIVAT

Helenius bitter efter förlusten

Robert Helenius förlorade mot amerikanen Gerald Washington i Minnesota. Matchen såg ut att gå Helenius väg fram tills det att amerikanen fick in en förödande träff i den åttonde ronden.
– Bittert, jag vet inte när det har känts såhär skit tidigare, sa Helenius direkt efter matchen i en intervju med Paf.

Slaget som träffade Helenius knockade honom brutalt i golvet och han blev liggande flera sekunder på golvet i ringhörnan.

– Fysiskt mår jag helt bra men psykiskt mår jag just nu skit. Jag kände mig bra under matchen, jag blev kanske oförsiktig när jag trodde att jag hade honom, säger Helenius.

– Vi fick se domarsiffrorna och Robert hade vinst i fem av sju ronder, samt framförallt i de tre ronderna före den åttonde ronden, säger Helenius manager Markus Sundman.

På frågan om nästa steg ger en klart besviken Helenius följande svar.

– Jag måste fundera en stund på det men jag vet redan att jag måste ha en bättre gard mot slutet i matcherna.

– Washington gjorde en bra match, hatten av till min motståndare, säger Helenius.

Markus Sundman och Helenius tränare Johan Lindström är helt säkra på att Helenius kommer att kliva in i ringen snart igen.

– Det skulle ha varit riktigt dåligt om vi gjort en skit match men det gjorde vi inte. Det går inte att komma någonstans om man ger upp när det kommer motgångar, säger Johan Lindström

– Jenkarna har redan sagt att de vill ha oss hit igen. Nu tar vi några veckor semester och sen blir det nya tag igen, säger Markus Sundman