DELA
Foto: Arash Matin<07_Bildrubrik>EM-REDO Robert Helenius är redo för att återta Europatronen i tungvikt mot Erkan Teper. På bilden besegrar han Beka Lobjanidze i Vasa i juni.

Helenius avsäger sig EM-titeln

BOXNING. För en månad sedan vann Robert Helenius EM-titeln i tungviktsboxning.

Nu avsäger sig 32-åringen bältet – och blickar mot större utmaningar 2016.

– Robert vill gå upp mot tuffare motståndare, säger tränaren Johan Lindström.
För en månad sedan vann Robert Helenius EBU-titeln i tungviktsboxning på poäng mot tyskkanadensaren Franz Rill inför en fullsatt Hartwall Arena. Men något titelförsvar kommer det inte att bli för boxningsstjärnan från Borgå som sedan ett par års tid är bosatt i Lumparland.

Britten Dereck Chisora, som nyligen skrev på för Helenius förra proffsstall Sauerland i Tyskland, är nästa namn på utmanarlistan till EBU-bältet. Men Robert Helenius, som besegrade Chisora i Helsingfors 2011 på delat domslut, är inte intresserad av att gå ännu en match mot engelsmannen och ser helst en annan typ av matchning för att i förlängningen kunna utmana om världsmästarbältet.

– Robert avsäger sig EM-bältet och det är inget konstigt med det. Det skulle ha varit roligt att gå mot Chisora igen med bättre förutsättningar. Med tanke på att ”Robbe” bröt handen i andra ronden när de möttes kan man säga att han slog Chisora med en hand, säger Helenius tränare Johan Lindström och skrattar.

Läs mer i torsdagens Nyan