DELA
Foto: Erkki SantamalaTAJT Jomala delade poängen med Wilpas i division III-premiären. Bilden från en tidigare match.

Hedersam JIK-förlust mot Masku

FOTBOLL. Inför mötet med tabelltvåan Masku stod JIK på en seger och tre oavgjorda matcher på de fyra inledande omgångarna i division III.

Nu har nollan i förlustkolumnen spräckts.

Det efter att gästande Masku gjort matchens enda mål på Vikingavallen genom Verneri Kryssi efter en dryg halvtimmes spel.

JIK försvarade sig väl, men hade svårt att skapa chanser framåt.

Under matchens sista tio minuter gjorde dock hemmalaget vad man kunde för att få till stånd en kvittering. De långa bollarna in i Maskus straffområde vållade också gästerna en viss oreda.

– Och jag tycker att vi kunde fått en straff när Markus Aaltonen blev rejält nedriven i slutet. Domaren kanske inte såg något men jag tycker linjemannen borde ha reagerat, säger JIK-tränaren Lennart Holmström som dock tillstår att Masku vann fullt rättvist.

– Ja, under våra år i trean är de nog det bästa lag jag sett på Vikingavallen. De är spelskickliga och vårdar bollen riktigt bra. Vi får väl kalla det här en hedersam förlust, för killarna står upp riktigt bra. Men det är ju likafullt en förlust.

Att JIK ändå står upp så pass bra mot seriens topplag bådar gott inför fortsättningen.

– Vi har mött de tre topplagen så här långt och är ganska bra med i matcherna. Snart får vi hem fler spelare som varit borta och studerat och kan spela ihop laget ännu mer, säger Holmström.