DELA
Foto: Robert HajdukHÖG NIVÅ Björn Hansen, här tävlandes i Monsoon Cup i januari, är tillbaka i VM-hetluften den här veckan.

Hansen ut i kvartsfinal i säsongspremiären

SEGLING. Åländske matchracingseglaren Björn Hansen – som tävlar för Sverige – begick den gångna helgen säsongspremiär i matchracingens världscupserie.

Hansen seglade i slutet av januari in som VM-trea i förra säsongens upplaga av världscupen, men avstod tävlan i säsongens första deltävling i Australien i mars.

I stället ägde säsongsdebuten rum i amerikanska Long Beach, Kalifornien. Hansen hade åländsk hjälp i form av Alandia Sailing Teams Staffan Lindberg till USA-regattan, och endast tre av sex besättningsmännen i hans Nautiska Racing-team var desamma som förra säsongen. Förutom Hansen och Lindberg bestod laget av: Philip Kai Guhle, Nils Bjerkås, Robert Nyberg och Björn Lundgren.

Det räckte till en kvartsfinalplats i USA; danske skepparen Nicolai Sehestad vann klart över Hansen med 3–0 i matcher. Semifinalerna skulle ha avgjorts under söndagen men sköts upp på grund av för litet vind. (om)