DELA
Foto: World Match Racing TourRESPASS I KVARTEN Björn Hansen (till höger) och hans Nautiska Racing åkte ut i kvartsfinal i Köpenhamn.

Hansen nöjd – trots förlusten

SEGLING. Rorsman Björn Hansen fick ge sig i kvartsfinal i Köpenhamns deltävling i matchracingens världscup. Hansen och hans Nautiska Racing – som representerar Sverige – föll mot landsmannen Nicklas Dackhammars team som vann med 3–0 i matcher.

Men att Björn Hansen ens nådde kvartsfinal var en framgång i sig, och i åttondelen svarade teamet för en bragdvändning när de vände 0–2-underläget mot nyzeeländaren Phil Robertson till seger med 3–2.

– Vårt team har absolut minst erfarenhet av de tjugo teamen av att segla med katamaranbåtar, så det mest realistiska vore om vi hade slutat sist. Att vi blir elva i grundomgången och når kvartsfinal är en framgång, säger Björn Hansen till Nyan.

Taylor Canfield från Amerikanska Jungfruöarna vann VM-deltävlingen efter finalsegern mot spanjoren Iker Martinez med 3–0 i matcher.

Nästa VM-deltävling avgörs i amerikanska Newport, men dit åker inte Björn Hansen och hans team. Frågan är om poängen laget samlat ihop på två världscupseglingar hittills räcker för att kvala in till finalen i Marstrand i juli dit de tjugo bästa besättningarna kvalificerar sig.

– Så här i efterhand borde vi kanske ha valt att åka till Newport i slutet av maj för att samla mer poäng, men vi hade bestämt redan innan Köpenhamn att inte åka till tävlingen i USA eftersom den inte passade in i vår planering, säger Hansen. (om)