DELA
Foto: Ida K Jansson

Hannes Öhmans innebandyskola bygger för framtiden

INNEBANDY. 53 barn lär sig spela innebandy av den tidigare SSL-stjärnan Hannes Öhman under veckan.

– Vi vill få liv i innebandyn igen, säger Öhman.
Mariehamnbördige Hannes Öhman, till lika bästa innebandyforwarden genom tiderna i Svenska Superligan, håller innebandyskola i Baltichallen i Mariehamn under veckan tillsammans med Ålands innebandyförbund, IF Fram och Våsc. Idén till skolan kom från Öhman själv och före detta lagkamraten Thomas ”Pitchi” Lundberg under en middag förra sommaren.

– Vi vill få liv i innebandyn igen. På 90-talet kunde det vara 500 personer en onsdagskväll i Godbyhallen när vi spelade, men i dag är det ett minne blott, säger Öhman som i dag bland annat är assisterande tränare till sitt gamla lag Storvreta i Uppsala.

Öhman säger att återväxten behöver underhållas och då är innebandyskolan en del i rätt riktning. Att skolan är lagd i augusti är inte en slump.

– Vi funderade först på att ha den i juni, men då är det så många fotbollsskolor och liknande. Ur innebandyns perspektiv är det också bättre att ha den nu i augusti för då blir det en direktkoppling till IF Fram och Våsc och barnen kan fortsätta igen om två veckor då träningarna drar igång, säger innebandyförbundets verksamhetsledare Aarre Hietanen.

Läs mer i onsdagens Nya Åland!