DELA

Handbollsdamerna krossade Berga

HANDBOLL. IFK Mariehamns handbollsdamer tog en överlägsen seger då Berga kom på besök till Baltichallen i dag.
– Alla i laget är farliga just nu, det är vår starka sida, säger IFK:s Christa Martin-Sundman.
Det var Berga som gjorde de tre första målen i lördagens handbollsmatch i Baltichallen, men sedan var det hemmalaget IFK Mariehamn som styrde och ställde under resten av matchen. I paus ledde man med 13–8 och när domaren blåste av matchen visade siffrorna att IFK vunnit med överlägsna 28–16.
– Det gick betydligt mycket bättre än väntat. När vi mötte Berga sist låg vi under länge och sedan vann vi med 19–17, så det var betydligt jämnare den gången, säger Martin-Sundman.
Hon tillägger att segern verkligen var ett resultat av ett gott lagarbete.
– Alla gjorde en bra insats. Vi spelade bra ända ut på kanterna och vi lyckades göra en hel del mål från kanterna också. Alla i laget är farliga just nu. Det är vår starka sida.

Tabelltrea
Lördagens seger innebär att IFK ligger kvar på tredjeplats i tabellen.
– Vår målsättning är att åtminstone hålla tredjeplatsen eller att ta någon placering till, säger Martin-Sundman och tillägger:
– För att göra det behöver vi behålla det flyt som vi fått nu där vi spelar som ett lag och alla är farliga. Vi har länge vetat att de yngre spelarna är duktiga och att de kan, det gäller bara att få de själva att inse det. Nu har det bara lossnat helt enkelt.
Bäste målskytt i IFK under lördagen var Jeanette Toivonen med åtta mål. Nina Hinnenberg och Hanna Johansson gjorde sju var, Hanna Ahlman gjorde tre, Elsa Jansson två och Ida Eriksson ett.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax