Hammarland spelade oavgjort

FOTBOLL. Hammarland fick bara oavgjort på hemmaplan i lördagens möte mot TPK.
– Vi är helt klart ändå nöjda med 2–2-resultatet, säger Erik Lundén, som gjorde ett riktigt fint drömmål.
Ett 30-tal personer trotsade regnet och samlades på Hammarvallen för att heja på HIK i lördagens match mot TPK. Båda lagen började försiktigt den första kvarten. HIK hade en stabil backlinje men framåt gick de tungt med många felpassningar.
HIK:s första målläge kom först i den 20:e minuten på en frispark som slogs lågt men hårt på mål, men TPK:s målvakt gjorde en fin foträddning ut till hörna.
Även HIK:s målvakt Johan Sundman glänste stundtals i mål som till exempel med sin dubbelräddning i den 27:e minuten när TPK fick ett trippelläge men sköt på andra returen bollen i ytternätet.
HIK:s anfallare kämpade på men fick inte mycket uppbackning av mittfältet som ofta släpade efter i kontringarna.

Ett drömmål
0–1 kom efter 34 minuters spel när TPK-anfallaren kom ensam mot Sundman och enkelt kunde lägga bollen i mål. Men HIK kom snabbt tillbaka in i matchen och gjorde fem minuter senare 1–1 när HIKs anfallare Anton Bergman satte bollen i mål på ett inlägg.
HIK var nu på gång i matchen och i den 55:e minuten gjorde HIK:s Erik Lundén ett riktigt drömmål när han på en tillbakapassning strax utanför straffområdet sköt ett direktskott via ribban i mål. 2–1.
Sedan slappnade HIK av för mycket och tappade sitt spel den sista halvtimman. TPK:s anfallare kunde med tio minuter kvar helt omarkerad nicka in 2–2 på ett inlägg. Det blev också dagens slutresultat.
– Det var ett riktigt fint mål och jag fick en bra hemåtpassning av David Welin som gjorde ett fint förarbete. Vi är helt klart nöjda med 2–2 i kväll, säger målskytten Erik Lundén efter matchen.