DELA

Haglund var en hårsmån från vidarekval till British Open

GOLF. Jonas Haglund var i går ytterst nära att ta sig ett steg närmare British Open. Men det åländska golfproffset föll i omspelet då en av motståndarna lyckades få i bollen på 140 meters avstånd.
– Han hade en osannolik jävla röta. Det känns väldigt snöpligt, säger Haglund.
Sex av de 60 spelarna vid gårdagens kval till British Open på East Sussex strax utanför London gick vidare till nästa kvaltävling.
Åländske Jonas Haglund var nära att bli en av dem. Efter att ha klarat 18-hålsrundan på par låg han tillsammans med fem andra spelare på sjätteplats och det krävdes omspel för att göra upp om den sista kvalplatsen.


Dramatiskt omspel
Och omspelet började bra för Haglund, medan två av motståndarna slog bort sig till skogs efter driven och de övriga två låg betydligt sämre till.
– Jag slog en fantastisk drive och hade 150 meter till flaggan. Det andra slaget in på green var bra och där väntade en åttameters eagleputt, säger Haglund.
Men en av motståndarna som låg betydligt sämre till sänkte sitt inspel från 140 meter och fick en eagle.
Den andra missade på 80 meters avstånd och det var bara Haglund kvar. Men putten satt inte.
– Jag trodde verkligen att jag skulle bli kvar att spela ett hål till. Men han hade en osannolik jävla röta. Det känns väldigt snöpligt. Det är inte ofta jag ser sånt hända och det känns riktigt oturligt, säger han.
Det innebär att han inte går vidare till nästa steg i kvalet till British Open. Ett slutligt 36-hålskval nästa vecka som kunde ha säkrat honom en plats i huvudtävlingen på St Andrews den 15-28 juli.


Nöjd med spelet
Men trots att han är besviken över inte ha gått vidare är han ändå väldigt nöjd med sitt spel under måndagen. För det var inget dåligt motstånd som han tävlade emot. Flera av spelarna finns på Europatouren och nivån under.
– Jag var väldigt bra förberedd och hade bra hjälp av Stefan Öfverström som var caddie. Jag spelade också väldigt bra och stabilt och svingen som jag har ändrat på stämmer riktigt bra nu. Nu så här direkt efter tävlingen känns det så klart lite jobbigt men det är bara att jobba vidare, säger Haglund.
I stället för fortsatt spel i England väntar spel på Finnish Tour den 1-4 juli.

Maria Nykvist

maria.nykvist@nyan.ax