DELA
Foto: Marcus Mattsson & Armend CimiliAleksei "Allu" Kangaskolkka.

”Hade kunnat ha en grym säsong”

FOTBOLL. Efter en säsong förstörd av skador fick Aleksei Kangaskolkka äntligen göra mål igen när IFK sänkte ett guldjagande RoPS.

Och nu öppnar anfallaren för en fortsättning på Åland.

– Jag skulle inte ha något emot att stanna, säger han.
Efter utlandsäventyren i Jönköping och Heracles återvände Aleksei Kangaskolkka till IFK Mariehamn inför årets säsong. Tanken var att han i Grönvitt skulle få lugn och ro och hitta glädjen för spelet igen efter den tunga perioden då han gick skadad i Nederländerna.

Det blev precis tvärtom.

I en ligacupmatch mot HIFK i januari vred han knäet och fick värsta tänkbara besked: korsbandet var av, och rehabperioden beräknades bli upp till nio månader lång. Säsongen såg ut att vara över, men ”Allu” kämpade sig tillbaka och gjorde sin första ligamatch för IFK sedan 2012 när laget mötte FC Lahti 23.8.

– Jag själv hoppades och trodde på att jag skulle kunna vara tillbaka efter ett halvår, det gick aldrig så långt att jag gav upp säsongen, säger Aleksei Kangaskolkka när Nyan pratar med matchhjälten dagen efter 1–0-segern mot RoPS.

– Men det var tufft att spela en kvart mot Lahtis. Det var kul att vara tillbaka men det gjorde skitont hela tiden (skratt). Sen kanske jag har velat för mycket i början, att göra sådant jag tycker att jag borde klara av. Men med tanke på att vissa spelare kan vara borta i över ett år för sådana här skador är jag glad över att kunna spela efter drygt sex månader.

Läs mer i onsdagens Nyan