DELA
Foto: Ida K Jansson

Tuff hemmamatch att vänta för IFK

Idag möter IFK Kuopion Palloseura, KuPS, på Wiklöf Holding Arena. KuPS anländer med 15 poäng i bagaget och har inte förlorat en match på över ett år.

På sin Facebooksida beskriver IFK söndagens match som ”en av årets tuffaste”. KuPS åkte senast på en förlust för 343 dagar sedan, då det blev en chockförlust på hemmaplan mot FC Haka (1-2).

Inför matchen mot KuPS vill IFK-tränaren Daniel Norrmén se ett revanschsuget hemmalag.

– Vi kommer att behöva göra en maxprestation för att ge oss själva en chans till en eller tre poäng. Jag vill se att vi visar rätt karaktär, på söndag ska det vara ett revanschsuget lag som kliver ut på WHA, säger han i ett pressmeddelande.

KuPS har inlett säsongen med att besegra FC Inter, Ilves, SJK, FC Lahti och VPS. Majoriteten av segrarna har varit med uddamålet och målskillnaden är 10-3. Senast IFK besegrade KuPS var den 14 augusti 2017 (2-1), med matchhjältarna Robin Sid och Amos Ekhalie.

Avspark är klockan 18.30 i kväll.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp