DELA

Grönvitt förstärker med brasiliansk anfallsspelare

FOTBOLL. IFK Mariehamn, har gjort klart med en offensiv förstärkning. Cledson Carvalho Da Silva, eller ”Dé” som han kallas, och IFK Mariehamn har skrivit ett kontrakt för resten av säsongen med en option för ytterligare två år.

Dé är en 23-årig anfallare från Brasilien som även kan spela yttermittfältare. Cledson Carvalho Da Silva är fotbollsutbildad i olika brasilianska klubbar och har spelat på olika nivåer i det brasilianska seriesystemet. Senast har han tillhört Àguia de Marabà som spelar i brasilianska regionalliga A.

-Enligt den scouting vi gjort och i de matcher vi kunna se är Dé en hårt arbetande och aggressiv spelare som sätter laget först och som dessutom är farlig i straffområdet. Han är en spelare som jobbar lika hårt i offensiven som i defensiven och som vi tror har de individuella spetsegenskaperna som kan göra honom till en bra ligaspelare, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.

 Da Silva kommer att göra sin första träning med laget på fredag.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp