DELA

Granlund klar för ÖSK

FOTBOLL. Nu är det klart att landslagsbacken Albin Granlund byter IFK Mariehamn mot Örebro SK.
– Albin har precis de egenskaper som vi letat efter. Han har bra karaktär, är löpstark, positionsstark och kan spela både till höger och vänster, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark på klubbens hemsida.

För bara en liten stund sedan offentliggjorde den allsvenska klubben övergången.
ÖSK:s huvudtränare Axel Kjäll säger sig vara glad över nyförvärvet.
– Albin kommer från ett par starka säsonger i finska ligan och vi tror att han kommer att få en stark utveckling i vår miljö. Han är beredd att jobba hårt – både för sin egen utveckling men inte minst för att göra ÖSK till ett bättre lag. Vi är övertygade om att hans egenskaper som spelare och människa kommer att stärka oss på både kort och lång sikt, säger Axel Kjäll.
Också Albin Granlund kommenterar flytten på ÖSK:s hemsida.
– ÖSK känns helrätt. Det här blir ett steg framåt i min karriär och jag ser fram emot att ta nästa steg i min utveckling och hjälpa klubben framåt. Likt IFK Mariehamn, känns ÖSK som en familjär klubb med högt i tak, säger han.
Kontraktet gäller till och med säsongen 2020.

Ratade SJK
Granlund hade också andra förslag på sitt bord. Förutom IFK Mariehamn ville även Veikkausligakonkurrenten SJK kontraktera ytterbacken.
Tidigare i veckan berättade Albin Granlund för Nya Åland varför han ratade SJK.
– Det var ett bra avtal och jag funderade länge på att ta det, men slutligen valde jag ändå att tacka nej, säger han.
– För mig känns det som ett steg i sidled istället för framåt. Under hela min karriär har jag alltid drömt om att spela utomlands och då vill jag istället ta den chansen. Sedan var inte min flickvän särskilt sugen på att flytta till Seinäjoki och hennes åsikt räknas också.
Har du haft ytterligare förslag, förutom dessa?
– Nej, inga konkreta förslag. Däremot har jag fått ganska många lösa och också några diffusa förslag. En agent hörde till och med av sig på Instagram där han erbjöd mig chansen i Spanien.
– Jag tror det handlade om spanska andradivisionen. Men det vet jag inte säkert, säger Granlund och skrattar.

Nya Åland har, efter att övergången blivit offentlig, sökt Magnus Sköldmark, Axel Kjäll och Albin Granlund.