DELA
Foto: Erkki SantamalaTRÄNAR MED A-LAGET Petter Hemming har skrivit på ett kontrakt med IFK:s a-lag över sommaren.

”A-laget är en dröm”

FOTBOLL. Här är nästa lovande IFK-junior som får a-lagskontrakt.

Petter Hemming har skrivit på ett korttidsavtal över sommaren.

– Att nå a-laget är en dröm, säger mittbacken.
IFK Mariehamn har tidigare somrar skrivit så kallade ”sommarkontrakt” med Thomas Mäkinen, Marc Nordqvist och Joel Mattsson – alla tre a-lagsspelare i dag.

I år är det 17-årige Petter Hemmings tur att få träna med a-laget från juni till augusti.

– Petter har redan fått prova på försäsongsspel med a-laget i och med att han var med på träningslägret i Turkiet. Och nu vill vi ge honom chansen att satsa ytterligare på fotbollen i stället för att behöva ta ett annat sommarjobb under skollovet, säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Hemming är till vardags lagkapten och mittback för IFK:s och FC Ålands kombinerade a-juniorlag. I helgen föll man borta mot Härmä med 1–3, och hittills står laget på en seger och två förluster i division I.

– Det känns som ett bra upplägg med ”sommarproffs” som gör steget från ungdomsspel till a-lagsspel en aning enklare. Vi ser en stor potential i Petter Hemming, därför gör vi den här satsningen på honom i sommar, och hoppas att vi kan slussa in honom till ett fullvärdigt a-lagskontrakt inom en snar framtid, fortsätter Mattsson.

För Mariehamnskillen Hemming är a-lagskontraktet en dröm som går i uppfyllelse.

– Jag har spelat i IFK sen fotbollslekis och gått på a-lagets matcher. Självklart har man sett upp till spelarna och drömt om att få chansen en dag, och nu har jag uppnått det, säger Hemming till Nyan.