DELA

Granlund i form inför ligamöte

FOTBOLL. IFK har fem kryssmatcher på raken i protokollet.

På söndag hoppas man kunna bryta trenden.

– Vi måste lyckas med målgörandet, säger försvarare Albin Granlund.
På söndag gästas IFK Mariehamn av Jakobstadslaget FF Jaro på WHA för ett möte i Veikkausligan. Första och enda gången lagen mötts tidigare i år var i säsongspremiären den 12 april.

Även den gången blev slutresultatet oavgjort för IFK (1–1). Granlund som spelade hela den matchen säger att det var en ganska svår match.

– Jaro spelar med bra press och de är ett spelskickligt lag. Jag tror inte att det blir någon lätt match, säger Granlund.

Granlund tillägger:

– Men jag tror att vi kommer att spela bättre nu än vad vi gjorde i början. Försvaret är i bättre skick.

Beredd

I förra hemmamatchen då man mötte Ilves slutade matchen 0–0, trots att IFK hade flertalet heta målchanser.

– Då skapade vi fem riktigt bra chanser, men lyckades inte göra ett enda. Nyckeln till vinsten är att vi har ett fortsatt bra försvarsspel och gör mål på våra chanser, säger Granlund.

Du var med i truppen för första gången på två månader borta mot FC Inter, hur är formen?

– Det är svårt att säga när jag inte har spelat på nästan två månader. Men jag tror att jag har konditionen och är i fysiskt bra form. Jag är beredd att göra comeback, svarar Granlund.

Aleksei Kangaskolkka och Tommy Wirtanen saknas ännu i truppen på grund av skador. Diego Assis fanns inte med mot FC Inter efter att ha behövt sy några stygn i foten. Assis tog bort stygnen under torsdagen och hoppas på att vara med på söndag.