DELA

Gashis kontrakt redan brutet?

FOTBOLL. Nu dagarna får IFK Mariehamns anfallare Arsim Gashi besked från Superettanklubben Östers IF om han erbjuds kontrakt.
Men enligt ÖIF:s tränare Andreas Ottosson handlar det inte om ett lån eller ett köp, trots att Gashi har två år kvar i IFK. Beskedet han har fått från IFK:s ledning är att Gashi inte längre har ett kontrakt med klubben.
Fram till i söndags provspelade IFK Mariehamns anfallare Arsim Gashi med Superettanklubben Östers IF.
Eller kanske är det så att Gashi inte längre spelar för IFK. För enligt ÖIF:s tränare Andreas Ottosson har klubben fått beskedet från IFK Mariehamn att Gashi inte längre är kontrakterad av IFK, utan att han i nuläget är kontraktslös.
– Vad vi vet handlar det inte om ett lån eller försäljning i Arsims fall, utan den informationen som jag har fått från IFK Mariehamn är att Arsim inte längre har något kontrakt med dem, säger Ottosson till Nya Åland.
Ottosson håller nu på att utvärdera Gashis insats under provveckan i Växjöklubben och väntas fatta beslut senare i veckan om Gashi erbjuds kontrakt.
– Han gjorde ett bra intryck, och vi fick se ungefär vad vi förväntade oss av honom. Men vi tittar på några spelare till, säger Ottosson.


Inte på Åland
IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson vill inte kommentera något som rör ”Arsim-affären”, som han kallar den.
Inte heller Gashi själv kan bekräfta att han skulle vara kontraktslös.
Stämmer det att du inte har kontrakt med IFK längre?
– Vad jag vet så har jag två kvar på kontraktet, säger Arsim Gashi.
Gashi befinner sig just nu i Sverige och vet inte när eller om han ska tillbaka till Åland och IFK.
– Jag har ingen aning faktiskt. Jag har inte hört något och jag antar att Mattsson tar det med mig när han kommer tillbaka från sin semester. Så i nuläget är jag hemma och kollar andra klubbar, säger han.
Är det du eller IFK som har tagit initiativet till att du provar för andra klubbar?
– Det kan jag inte svara på.
Gashi provspelade även för Ängelholms FF tidigare i år. Då var det tal om ett lån men på grund av ekonomiska skäl blev det inget kontrakt för honom i den klubben.


Locket på från IFK
Förutom Gashi så har även IFK:s Dmytro Pronevych provtränat på annat håll. Och Kenneth Gustavsson lämnade nyligen klubben. Alla tre spelarna sitter eller satt på längre kontrakt med IFK.
Vad det är för vits att skriva långa kontrakt om de ändå bryts efter ett år, då spelaren suttit på en högre lön än vad han hade haft med ett kortare kontrakt?
– Det vill jag inte kommentera, säger Mattsson.
I en intervju i Ålands Radio sa Kenneth Gustavsson att klubben redan i höstas ville bryta kontraktet med honom.
Det betyder i så fall att ni betalat lön hela vintern åt en spelare som ni visste ändå inte skulle finnas kvar när ligan drar igång. Varför bröt ni inte kontraktet med en gång?
– Det vill jag inte kommentar, men jag kan säga att det var i samförstånd med Kenneth som han lämnade, säger Mattsson.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax