DELA

Fysiskt starkt lag väntar för ÅU i dag

I dag väntar ÅU:s första ligamatch för i år på naturgräs. Matchen spelas på bortaplan i Jyväskylä.

Åland Uniteds saldo i ligan efter två spelade matcher är fyra poäng, ett mål framåt och inga mål bakåt. Ett okej saldo, menar ÅU:s sportchef Mikael Virta.

I dag väntar en ny match, den här gången mot JyPK i Jyväskylä. JyPK har haft en tuff start på Nationella ligan i år där man samlat på sig två förluster. I premiärmatchen förlorade man med 3–0 på bortaplan mot PK35 Vanda. Några dagar senare blev det ytterligare en förlustmatch då KuPS segrade med 4–0.

Viktig match

Åland Uniteds sportchef Virta skriver att lördagens match är väldigt viktig så här i början av serien. Det kan ge laget slagläge inför de så kallade toppmatcherna som kommer senare under sommaren och hösten, menar Virta. ÅU har aldrig tidigare vunnit mot JyPK på bortaplan. Totalt har lagen mötts tio gånger tidigare.

– Det har aldrig varit lätt att spela mot JyPK. Det är ett fysiskt starkt lag, så jag är säker på att det kommer att bli en verklig fajt ute på planen, säger anfallaren Signy Aarna och fortsätter:

– Det kommer dessutom att vara väldigt hett väder på lördag, så ingen kan utgå från att någonting kommer att vara lätt. Vi har i varje fall fått många träningsdagar att förbereda oss för denna match, så jag är helt säker på att vi kommer att vara beredda då det är dags!

Matchen startar klockan 18.00 på Harju stadion i morgon lördag.