DELA

Fyra matcher för Åland United

Åland United deltar inte i Ligacupen i vinter. Istället har man bokat in hittills fyra träningsmatcher för att få ordentlig försäsongsträning.
Fyra träningsmatcher i Eckeröhallen är hittills klara och klubben räknar med att boka ytterligare lag till våren före årsskiftet.
13 februari möter Åland United svenska cupmästarna KIF Örebro som slutade femma i Damallsvenskan i år.
– I laget återfinns bland annat finska landslagsspelarna Sanna Talonen och Susanne Lehtinen samt Marie Hammarström som nyligen debuterade i det svenska landslaget, meddelar klubben i ett pressutskick.
26 februari möter man Damallsvenskans bronsmedaljörer Tyresö FF.
– Tyresö som i år var nykomlingar är ett av de svenska lag som idag satsar allra mest och bäst på damfotbollen. I laget vimlar det av nuvarande eller tidigare landslagsspelare, bland annat svenskorna Johanna Frisk, Madelaine Edlund, Annica Svensson och Elin Ekblom Bak, brasilianska Elaine, holländska Kirsten van de Ven, danska Line Roddik Hansen. Det är således ett högintressant lag som ÅU ställs mot.
12 mars kommer division I-laget Rågsveds IF på besök. Laget slutade sjua i Norrettan i år.
Slutligen möter man Hammarby IF den 20 mars.
– I år klarade sig Bajen kvar i Damallsvenskan med ett nödrop. Hammarby har spelat i Damallsvenskan sedan starten i början av 70-talet. Laget har i dagarna gjort klart med den japanska anfallsstjärnan Mami Yamaguchi, som närmast kommer från Atlanta Beat i den amerikanska proffsligan. Innan dess spelade hon i Umeå under deras storhetstid. I Hammarby återfinns även de finska landslagsspelarna Minna Meriluoto och Leena Puranen.

Malin Tillström

malin.tillstrom@nyan.ax