Full poäng för Åland United

FOTBOLL. På en regntung plan i Lemland Bengtsböle kunde Åland United spela hem full pott i dag.
– Vi var det bättre laget, säger målskytten Sarah Engblom.
Åland United inledde matchen mot TiPS från Dickursby svagt. Laget hade svårt att få kontroll på både bollen och det egna spelet. Men så småningom vaknade man till och kunde via en kontring göra 1–0 genom lagkapten Sarah Engblom efter passning av Anna Eriksson från högerkanten.
Det tog dock bara drygt fem minuter innan kvitteringen satt. Gästernas Krista Dahlberg slog en hörna som gick i mål.
– Jag tror den tog i någon av våra spelare, säger Engblom.
Hemmalaget hade mängder med målchanser, men det var sällan avslutningarna var särskilt vassa. Ofta fann sig de offensiva spelarna helt utan passningsalternativ och gästande målvakten Terhi Kulju stod rätt hela tiden.

Lobbmål
Nio minuter in i andra halvlek löpte Nina Hietanen genom försvaret, stannade upp och tittade runt. Adelina Engman fanns på lämpligt avstånd till vänster och när hon fick bollen vid sina fötter lobbade hon lugnt in 2–1 över målvakten.
Resultatet stod sig till slutsignalen, efter en spännande avslutning med press från bägge lag.
– Det var roligt att vinna hemma för första gången, säger tränaren Marianne Miettinen.
Åland United ligger just nu fyra i Damligan. Läs mer om matchen i måndagens Nya Åland och se höjdpunkterna på Åland 24 samma kväll.