DELA

Full fart på snön i helgen

MOTORSPORT. Många ålänningar har säkert kört Åttbölevägen i Emkarby och tänkt att det är en perfekt sträcka för rally. I helgen blir det verklighet då Vintersprinten 2011 avgörs där.
– Det är nog många som testat den vägen som rallyväg, säger tävlingsledaren Uffe Nyman.
Inte sedan Ålandsrallyt kördes har Åttbölevägen i Emkarbyskogen använts som rallysträcka. På lördag tas den återigen i bruk som tävlingsbana när Vintersprinten 2011 avgörs där.
– Det är en perfekt sträcka och det kommer att gå fruktansvärt fort. På den längsta raksträckan lägger vi in två chikaner, annars skulle de bästa bilarna kunna komma upp i 200 kilometer i timmen. Lite måste vi bromsa, säger Uffe Nyman, tävlingsledare.
Deltagarantalet är ännu lite oklart, 15 förare har förhandsanmält sig men det kan bli fler. Tävlingsledaren berättar att man kör anmälning på plats då det är svenskar som visat intresse men inte vet om de har bilarna i skick efter tävlingar i Sverige.
– Vi startar vid 11.30 och sedan kör vi tills det blir mörkt. De här förarna vill köra så mycket som möjligt så vi håller på tills de tröttnar och ser då vem som har den snabbaste tiden, säger Nyman.

Läs mer i fredagens Nya Åland.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax