DELA

FSS-mästare till Ålandsprinten

SKIDNING. Thomas Ramstedt, som överlägset tog hem guldet på 15 kilometer i helgens FSS-mästerskap, blir det stora dragplåstret till Ålandssprinten i Mariehamn den 17 februari.
Knappt har FSS-mästerskapen avklarats i Jomala innan nästa stora skidtävling körs på Åland. Den 17 februari avgörs Ålandssprinten på Wiklöf Holding Arena och arrangörerna IFK Mariehamn har lyckats locka Pargas IF:s Thomas Ramstedt till start. Ramstedt som i helgen utklassade det övriga startfältet i herrarnas huvudklass i FSS-mästerskapet i Jomala och som dessutom nyligen kom på fjärde plats under FM.
– Visst finns det klass på hemmaåkarna men Ramstedt kommer att lyfta skidningen här på Åland. Han var ju snäppet från att ta sig till OS i Vancouver så han tillhör definitivt att finska eliten, säger Leif Johansson som är med och arrangerar sprinten.


Fler elitåkare inbjudna
Redan i fjol, då den första Ålandssprinten kördes, var det tänkt att det åtminstone skulle finnas en elitåkare i startfältet. Då lyckades arrangören IFK Mariehamn enbart locka hemmaåkare till startlinjen. Och de var bara sju till antalet.
– Jag skulle inte alls vara förvånad om vi kommer upp i ett 30-tal deltagare i år, säger Leif Johansson.
Och kanske kommer det ytterligare elitåkare till start.
– Vi har bjudit in topp tio från FSS-mästerskapen och de väntar vi fortfarande svar från, fortsätter Johansson.
I fjol gick sprinten enbart på WHA. Nytt för 2010 är att spåret går utanför arenan och upp på elljusspåret för att banan på så sätt ska bli backig och mer krävande.

maria.nykvist@nyan.ax