DELA

Freestylare i fotboll

FOTBOLL. För Aron Isaksson är fotboll någonting mer än en lagsport.

Han är Ålands kanske mest skickliga fotbollsfreestylare just nu.

– Fotbollen är mitt liv, säger Isaksson.
Vi träffade Aron Isaksson, 16, på gräsplanen i Finström Markusböle, bara någon kilometer från hans hem.

Freestylandet började som en rolig grej efter att Isaksson sett ett klipp på Youtube med förebilden Christiano Ronaldo. Real Madrid-stjärnan gjorde olika trix med bollen och då ville han testa samma sak. Han har alltid hållit på och trixat med bollen, ända sedan han började med fotboll som 8-åring.

Hur ofta övar du?

– Det varierar väldigt mycket. Ibland är det en gång i veckan och ibland sju gånger i veckan. Ibland en timme och ibland sex timmar. Jag har ingen press. Jag gör det bara för att det är kul.

 

Intresse för film

Aron tar inte bara fram fotbollen för freestylandets skull, utan brukar också filma det han gör. Det gör han bland annat för att själv se hur det ser ut och för att kunna förbättra tekniken.

– Jag filmade mitt första klipp när jag var tio för att se vad jag gjorde fel. Då filmade jag med en gammal nokiatelefon. Jag visade det till en släkting som tyckte det var bra. Sedan vågade jag visa det för andra och då lade jag ut det på youtube.

 

Hur långt vill du gå inom fotbollen?

– Jag vill inte sikta för högt för då kanske man blir besviken, men något profesionellt i alla fall. Vi får se hur långt det räcker.

 Läs mer i dagens Nya Åland.