DELA
Foto: Carin Karlsson

”Fotbollen är stor i Norrköping”

En tredje plats i allsvenskan är resultatet av Daniel ”Daja” Sjölunds första halvår i sin nya klubb IFK Norrköping. Nyan har träffat honom på hans nya hemmmaarena Nya Parken där ”Daja” berättade om livet i den nya hemstaden, fotbollen och att bli äldre.
Nya Parken heter den renoverade och tillbyggda före detta Idrottsparken i Norrköping sedan 2009 då huvudsponsorn och kända Norrköpingsprofilen Fredrik Lundberg bestämde sig för att investera i en satsning för att lyfta fram stadens fotbollskultur. Känns det igen? Ja, de två kamratlagen IFK Norrköping och IFK Mariehamn har en del gemensamt.

Inte minst den fotbollskultur som råder på båda orterna.

– Norrköping är en stad där fotbollen är stor. Här känner jag att vi har fått ett helt otroligt stöd från supportrarna och det känns att det börjar bli lite mer drag kring laget och fotbollen i Norrköping, säger Daniel ”Daja” Sjölund om sin nya hemmaplan.

Vad tycker du om stan?

– Vi trivs jättebra. Vi har kommit in i det bra och lärt känna stan hyfsat bra redan. Vi har nära till Stockholm och även nära till Linköping där vi bodde innan och alla vi känner där. Geografiskt ligger Norrköping väldigt bra till.

Läs mer i Nya Åland