DELA

Två spelare testar med IFK i veckan

FOTBOLL. IFK:s första provspelsvecka är igång och på plats finns två spelare: 23-årige Emil Skogh och 19-årige Kwamina Ropapa Mensah.
Men redan om två veckor synar IFK ytterligare alternativ.

Anfallaren Kwamina Ropapa Mensah från Ghana kommer närmast från Inter Allies, som spelar i den ghananska högstaligan. Ropapa, som han kallas, säger sig vara förväntansfull men samtidigt också ivrig på att visa upp sina talanger.
– Detta är första gången som jag är i Europa och enligt vad jag har hört så är IFK ett jättebra lag. Jag hoppas verkligen göra bra ifrån mig så att tränarna får se mina färdigheter, säger han.

Svenske Emil Skogh är yttermittfältaren som den gångna säsongen gjorde 25 mål för BKV Norrtälje i division 2. Han har tidigare representerat bland annat AIK och norska Kongsvinger. Under vintern har han flera provspel inbokade. Hittills har han testat med Örgryte IS och Brommapojkarna. Kvar på listan, utöver IFK, är Öster, eventuellt Gefle och en italiensk serie C-klubb.
– IFK är så klart intressant för mig. Annars hade jag inte varit här, säger 23-åringen, som benämner sig som en en-mot-en-spelare.

 

Ytterligare testspelare på kommande

Utöver nämnda duo skulle även ivorianerna Idrissa Kouyate (25-årig anfallare) och Mohamed Touré (19-årig mittfältare) varit på plats under veckan. Men så blir det inte eftersom de två inte hann få visumansökningarna klara i tid.
Dessutom väntar IFK ytterligare provspelare till veckan som inleds med måndagen den 12 december.
– Hur många och vilka som kommer är inte klart men just nu är det väl fem spelare som är aktuella, säger IFK:s tränare Peter Lundberg.

Läs hela artikeln i tisdagens Nya Åland.