Makalös inledning gav IFK tre poäng

FOTBOLL. Tre mål på åtta minuter. En drömstart och ett drömavslut gav IFK segern i den sista ligamatchen i grundomgången. Mötet med tabelljumbon KTP slutade 4–2.

IFK Mariehamnsupportrarna fick jubla ordentligt i inledningsminuterna av den sista omgången i grundserien i Veikkausligan. Grönvitts drömstart på matchen räckte för att slå tabelljumbon KTP. Matchen slutade 4–2 till de åländska fotbollsherrarna.

Vahid Hambo stod för en makalös inledning på matchen – tre mål inom loppet av åtta minuter. Efter det kunde KTP komma igen och lyckades göra två mål snabbt på varandra. Efter det höll IFK tätt bakåt och hemmalaget fick avsluta matchen genom att sätta 4-2 på stopptid, genom inbytte Muhamed Tehe Olawale.

IFK går nu in i den nedre fortsättningsserien. Till AC Oulu och kvalplats har man fem poängs marginal.