DELA

Första klubbtävlingen i Kastelholm

GOLF. Ålands golfklubb kör sin första tävling på lördag. Banorna har klarat den stränga vintern fint tack vare den varma våren.
– Det är alltid april som bestämmer, säger intendent Kjell Hansson.
Tävlingen Restaurang Putten avgörs med start på lördag klockan 12.00 på Slottsbanan i Sund Kastelholm. Ett par interna tävlingar bland seniorerna har redan arrangerats, men nu är det dags för den första klubbtävlingen.
– Banorna ser riktigt hyggliga ut, det är bra med tanke på att det var snö för bara några veckor sedan. De är helt spelbara och bättre än vi hade vågat hoppas på, säger Kjell Hansson.
Kungsbanan öppnade för en vecka sedan och i går vid lunchtid kunde spelarna pegga upp på Slottsbanan för första gången för säsongen.
– Det finns en del småskador ännu och gräset behöver nog en tio dagar till för att växa till sig. Men i tävlingen kör vi med så kallad lägesförbättring: om bollen ligger i en grop får man lägga den på sidan om, säger Hansson.


Green under duk
Den här helgen är bokningslistorna relativt tomma, men från och med nästa helg och fyra veckoslut framöver är det fulltecknat.
– Vi är så fullbokade som vi nästan aldrig har varit! Jag förstår att folk är försiktiga med att boka in till början av maj, och det gör de rätt i.
Vintern bjöd i år som bekant på många minusgrader och mängder med snö. Men det har inte oroat golfklubbens personal.
– Vi brukar säga att det alltid är april som bestämmer. Vi har haft alla våra greener under duk i två veckor och de lyfte nästan av det växande gräset. Så på så sätt har det varit en jättebra vår, säger Kjell Hansson.
Eckerö golf har tävlingspremiär nästa söndag, 16 maj, klockan 12.00. Då öppnar man med poängbogeytävlingen Alandia Engineering Open.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax