DELA
Foto: Sotkamon Visa

FM-guld och finskt rekord

KRAFTSPORT. Stina Lindell är klar för EM och VM i klassiskt styrkelyft. Det efter att hon försvarat sitt FM-guld och dessutom noterat ett nytt finskt rekord i 63-kilosklassen.
– Jag är otroligt nöjd, säger hon.

Finska mästerskapen i klassiskt styrkelyft avgjordes i Vuokatti i helgen. Tre lyftare från Ålands kraftsportklubb (ÅKK) fanns på plats och allra bäst gick det för Stina Lindell.
28-åringen, som var en av 14 i 63-kilosklassen, vann på totalresultatet 423 kilo (157,5 i knäböj, 80 i bänkpress och 185,5 i marklyft), vilket är ett nytt nationellt rekord. I och med guldet är hon klar för nästa års VM (i Vitryssland i juni) och EM (i Danmark i mars).
– Jag var jättenervös inför tävlingen då jag visste hur mycket som stod på spel. Ända sedan jag började tävla har jag haft som mål att kvalificera mig till VM, säger Stina Lindell och fortsätter:
– Med tanke på det måste jag erkänna att jag ändå är lite förvånad över hur bra det faktiskt gick. Jag har aldrig tidigare gjort en så bra tävling.

Utöver Stina Lindell så tävlade också ÅKK:arna Marcela Sandvik och Hanna Tainio. Marcela Sandvik knep ett brons i 52-kilosklassen på 340 kilo (115 i knäböj, 85 i bänkpress och 140 i marklyft). Totalresultatet är nytt SFI-rekord och också nationellt veteranrekord.
Hanna Tainio tävlade i samma klass som Stina Lindell och slutade 13:e på nya personbästa 310 kilo (105 i knäböj, 72,5 i bänkpress och 132,5 i marklyft).

Läs hela artikeln i måndagens Nya Åland.