DELA

Flytten är i full gång

ALLMÄNT. Idrottens hus som tidigare huserat i Idrottsgårdens lokaler håller nu på att flytta till sin nya inhysning. Den nya platsen blir PBS/Carus-huset där förbunden och föreningarna får större lokaler.
I måndags började flytten som Nya Åland berättade om i början av januari. Inne i de nya lokalerna ligger det mappar, böcker och flyttlådor längs golv och väggar. Aktiviteten är i full gång för att så snabbt som möjligt färdigställa flytten. Ålands Idrottsförbunds (ÅIF) ordförande Jani Westerlund berättar varför Idrottens hus flyttar.
– Dels var det utrymmesbristen som gjorde att vi flyttar sedan var luften dålig i Idrottsgården och gjorde att flera av oss var sjuka.
De nya lokalerna inhyser tolv rum där tre av dem är konferensrum vilket gör det lättare för hyresgästerna att hålla möten och dylikt. I ett av konferensrummen ryms även ett bibliotek som innehåller en stor del åländsk idrottshistoria. I det nya Idrottens hus befinner sig förutom ÅIF även Ålands Fotbollförbund, Ålands Idrottsdistrikt, Ålands Innebandyförbund, Ålands motionsförbund och Mariehamns gymnastikförening.
– Nästan alla får större kontor och det här öppnar också för att det eventuellt kan komma in fler hyresgäster i framtiden, säger Westerlund som är märkbart nöjd med flytten.
Flytten är alltså i full gång och det finns en del att göra innan allt är klart.
– Vi har lite att göra nu men när det är klart kommer det att bli riktigt bra, säger Westerlund.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax