DELA

Fler IFK matcher i tv tack vare nytt tv-avtal

FOTBOLL. I dag undertecknades ett nytt tv-avtal för finländsk fotboll. Det är tv-kanalen Urho-TV som köpt rättigheterna till ligamatcherna för fem år framåt.
Förutom att många matcher visas live varje år omfattar avtalet även ett fotbollsmagasin, en finländsk variant av ”Fotbollskväll”.
IFKs styrelseordförande Mikael Granskog är mycket nöjd med avtalet:
– Det här är mycket goda nyheter för IFK och finländsk fotboll, säger Granskog. Det är första gången som vi får ett ordentligt tv-avtal. Antalet matcher i tv ökar markant, men även fotbollsmagasinet kommer att ge den inhemska ligan mycket mer uppmärksamhet.
Hur mycket pengar som Urho-TV betalar för femårsavtalet avslöjas inte och inte heller hur fördelningen av pengarna kommer att ske mellan ligaföreningen och klubbarna.
– Det är upp till ligastyrelsen att bestämma hur pengarna används och hur mycket som eventuellt fördelas ut till klubbarna , säger Granskog. Men med tanke på att vi hittills inte fått några pengar alls via tv-avtal, är naturligtvis varje euro som IFK får välkommet och dessutom ”nya” pengar.
IFKs kommersielle direktör Thomas Fonsell ser också andra positiva nyheter med tv-avtalet.
– För IFKs och Ålands synlighet är det här en kanongrej, men även för våra sponsorer, säger Fonsell.
– Från att vi tidigare figurerat i två till tre direktsända matcher per år i tv, kan vi nästa år synas i kanske sex till tio matcher. Även det nya fotbollsmagasinet kommer att öka intresset för IFK och Åland.
Matcherna kommer att visas i såväl Urho-TV som i Canal och MTV 3.