DELA

Finnkamp i beachvolley i sommar

BEACHVOLLEY. Mitt i slutspelet av Paf Open arrangeras en finnkamp mellan Sveriges och Finlands bästa spelare.
– Det ska bli fantastiskt kul, säger Bengt Wicksell, generalsekreterare för svenska volleybollförbundet.
Bengt Wicksell och finska volleybollförbundets styrelsemedlem Hannu Vuola avslöjade i dag att det arrangeras en finnkamp i beachvolley i samband med Paf Open. Kampen ska spelas mellan slutspelsmatcherna, både för damer och herrar. Duon sitter med i Paf Opens organisationskommitté.
– Vid senaste kommittémötet funderade vi på vad som vore det optimala och kom fram till att det vore att spela mot varandra, säger Vuola.
Finland har mött Estland i landskamper tidigare, men det är över fem år sedan.
– Sverige har vi aldrig mött. Den här finnkampen passar utmärkt i programmet, säger Vuola.

”Perfekt miljö”
De finska lagen tas ut när finska mästerskapen avgörs ungefär en vecka innan Paf Open, de svenska under sommarens finaler av beachvolleytouren.
– Idén med en finnkamp är fantastisk.Det är svårt att förlägga en motsvarande match någon annanstans, men nu finns chansen att mötas i en perfekt miljö. Om vi ska vara realistiska så kommer varken svenskarna eller finnarna att finnas med i finalen av Paf Open, men på det här sättet får publiken ändå se mötet, säger Wicksell.
Paf Open pågår 18-22 augusti. Nytt för i år är att evenemangsområdet sträcker sig från hotell Arkipelag till Alandica. Det betyder att Österleden i år inte stängs av, utan enbart avsnittet på Nygatan mellan Österleden och Strandgatan. Området har fått det nya namnet Arkipelag Arena.
Läs mer i Nya Åland på måndag.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax