DELA
Foto: Stefan ÖhbergFAJT Förutom ett hörnmål (Nona Bamberg) lyckade IFK även göra mål på en variant direkt efter avspark i andra halvlek när Josefin Flöjt avslutade blixtanfallet.

Femte raka för glödhett IFK

FOTBOLL. Det spelar ingen roll vad topplagen sätter emot hösten 2015.

IFK Mariehamns division III-damer har alltid ett svar.

Förra omgången krossade åländsskorna tabelltrean Norrskedika med hela 6–0 på bortaplan – och i går sänkte man seriefyran Upsala IF hemma med 4–1 efter mål av Nona Bamberg, Isabella Mattsson, Josefin Flöjt och Olivia Mattsson.

– Vi gjorde 3–0 direkt i andra halvlek, så det blev aldrig spännande. Deras enda chans var en straff en kvart senare, men då gjorde Ann-Sofie Gripenberg en jätteräddning, berömmer Daniel Norrmén.

IFK-damerna har vunnit sina fem senaste seriematcher och har 18–2 i målskillnad.

Detta trots att truppen tunnats ut med flyktande studenter.

– Man var ju lite orolig när studenterna började dra iväg. Men många pendlar och så har vi fått tvillingarna Mattsson som nyförvärv (Isabelle och Olivia). Dessutom har väldigt många prickat formen just nu, säger Norrmén.

Hoppas på Rimbo-miss

Med två omgångar kvar att spela är IFK en poäng bakom serieledande Rimbo IF 2 som har överkomligt motstånd kvar i Vaksala och Rosersberg.

IFK har tabelljumbon Tierp och sexan Månkarbo kvar på programmet.

– Allt vi kan göra är att försöka vinna våra matcher. Tar vi sjuka raka segrar på slutet och Rimbo ändå kan hålla undan är det bara att acceptera att de varit bättre, säger Daniel Norrmén.