DELA

Fellman vurpade i sprinten

SKIDNING. Det blev en tolfte och sista plats för Johanna Fellman i kvällens FFS-sprint.
– Jag kom bra iväg i starten och kurvan gick också bra. Sedan blev det lite trångt på platten där borta och då stod jag på näsan i snön, säger hon besviket.
I kväll inleddes den finlandssvenska mästerskapen i längdskidåkning med en sprint i fri stil vid Vikingavallen i Jomala. I D21-klassen fanns den enda åländska deltagaren för dagen, Johanna Fellman, på startlinjen.
I kvalet presterade Fellman tiden 2.16,9. Den räckte till en tiondeplats och B-final.
– Jag är nöjd med tiden, jag har faktiskt inte skidat den här sprintbanan tidigare så jag har inget att jämföra med men nog är jag nöjd. Jag hade velat se om jag kunde förbättra tiden i finalen men eftersom jag föll går det inte att jämföra nu, säger Fellman.
Att ställa upp i tävlingarna, trots att hon i vanliga fall satsar på skidskytte, säger Fellman att är självklart när ett stort mästerskap ordnas på Åland.
– Det är ju historiskt att FSS ordnas här så det är klart att man måste ställa upp för Åland då, säger hon.

Genomkörare
Inför morgondagens klassiska lopp över fem kilometer har Fellman inga större förväntningar.
– Det blir nog tufft. Maria (Grundvall) som vann sprinten är nog riktigt tuff på fem kilometer klassiskt och det finns flera andra som är riktigt bra också. Jag satsar mest på att få en riktig genomkörare inför FM nästa helg.
Och hur känns det att tävla i ett så här stort mästerskap på hemmaplan?
– Det är riktigt roligt. Publiken hejar på och det är en fantastisk stämning där ute. Det är riktigt roligt faktiskt.

Bäste herråkare
I H21-klassen var IF Minkens Sam Sundberg bäst för kvällen. Först presterade han bästa tid i kvalet och därefter vann han kvarts-, semi- och a-final.
– Det känns härligt måste jag säga. Det har gått tungt den senaste tiden efter alla tävlingar jag kört så jag var lite skeptisk till hur det skulle gå i dag, men nu känns det härligt, säger han.

Läs mer om FSS-tävlingarna i måndagens Nya Åland.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax