FC Åland-poäng i Helsingfors

FOTBOLL. Efter att ha förlorat borta mot EsPa i tisdags (0–1) ställdes FC Åland på nytt mot en streckkonkurrent när man tog sig an FC Viikingit i Helsingfors under söndagen.

Jimmy Sundman gav gästande FCÅ en drömstart när han från tjugo meter sköt 1–0 efter en kvart, men Viikingits kvittering dröjde bara nio minuter och 1–1 stod sig fram till pausvilan.

I den andra halvleken tog FC Åland ledningen på nytt när Rezgar Amani gjorde 2–1 i den 53:e matchminuten, framspelad av Johannes Nordström. Men hemmalaget kom tillbaka även den här gången när Joel Paatelainen gjorde sitt andra mål för dagen fram till 2–2 med knappa tjugo minuter kvar att spela.

Det oavgjorda resultatet stod sig matchen ut.

– Surt att vi inte vinner när vi har ledningen två gånger, även om oavgjort inte är helt orättvist sett till hela matchen. Men jag tycker att vi hade lite andra farligheter än målen, medan de inte skapade så farliga chanser. Målen de får är också lite slumpartade med två stycken inlägg som deras anfallare kommer rätt på, säger Rezgar Amani som trots allt kunde glädja sig åt lagets spelmässiga prestation.

– Ja, med tanke på att vi underpresterade rätt rejält i tisdags så var det här ett rejält steg framåt.