DELA
Foto: Stefan ÖhbergIFK-LÅNET Josef Ibrahim avgjorde matchen med sitt mål i andra halvlek.

FC Åland åter i topp efter seger

FOTBOLL. Det var Hammarvallen som under lördagen var skådeplats för ett FC Åland som i och med att man består av fyra klubbar, har lika många arenor som hemmaplan.

Ålänningarna gästades av TPK från Åbo och man gick in i matchen för att återta den serieledning man tappat till VG-62, med en match till godo på tabellettan.
Tidigt in i matchen fick FC Åland sin första chans när Josef Ibrahim satte bollen strax utanför på en frispark en kort bit ifrån straffområdet. Matchbilden präglades annars av ett TPK som rullade boll och tryckte på högt upp i banan medan hemmalaget låg ganska lågt och i stället satsade på omställningsspel.

 

Andra halvlek började som den första med ett TPK som fortsatte att trycka på för att ledningen. FC Åland började dock ta sig upp i banan lite oftare och visade att man helst ville ha tre poäng med sig från matchen. Det var dock på en kontring som enda målet i matchen skulle komma.

Jeremiah Helén skickade iväg en stickare till Rezgar Amani från egen planhalva. Bollen hittade rätt adress och Amani kunde sedan spela in den till en fristående Josef Ibrahim, som inte gjorde något misstag och säkert satte in bollen bakom moståndarmålvakten.

 

Segern bärgades av FC Åland som därmed gick upp i serieledning med tre poäng före VG-62.

Läs mer i måndagens Nyan

Calle Bomanson