DELA

Fagerström upp på pallen i Formel Ford

MOTOR. Ålands representanter i Formel Ford-cirkusen går från klarhet till klarhet.
I helgen vann Sami Fagerström Zetec-klassens deltävling – tätt följd av stallkamraten Milton Larsson.
Sami Fagerström och Milton Larsson gör i år sina första säsonger i Formel Ford, racingklassen på nivån över gokart.
I debuten på Botniaring i maj hade Sami Fagerström en strulig tävling med en krånglande bil, men i lördagens två deltävlingar i Tavastehus stämde det mesta för 17-åringen.
I lördagens race räckte hans bästatid på de elva varven (1.26,014) till en andraplats i Zetec-klassen bakom Netta Pekkala (1.24,571). Fagerströms stallkamrat Milton Larsson blev trea (1.26,824).


Fagerström/Larsson i topp
Och i söndagens deltävling (den fjärde av totalt tio under säsongen) räckte Sami Fagerströms 1.24,756-notering hela vägen till seger. Milton Larsson var tvåa, drygt sekunden långsammare än Fagerström.
Formel Ford utgörs av sex förare i den tyngre Duratec-klassen, och fyra förare i Zetec-klassen (där Fagerström och Larsson ingår). Endast segraren i Zetec-klassen får ta klivet upp på pallen tillsammans med de tre främst placerade Duratec-förarna. För Sami Fagerström var söndagens pallplats den första i karriären.
– Det syns att farten finns där hos båda två, och Reima (Söderman, teamchef) är nöjd med dem. Det är bara lite småsaker som behöver förbättras, säger Samis pappa Clabbe Fagerström.


Läs mer i tisdagens Nyan!

Oskar Magnusson