DELA

ÅU-tränaren inför ligapremiären i dag

I dag är det äntligen dags. Åland United spelar sin första ligamatch för i år efter en ovanligt lång och annorlunda försäsong.

– Det ska bli roligt. Nu är man bara taggad på att köra i gång även om det känns lite ovant, säger lagets huvudtränare Samuel Fagerholm.

 

Årets försäsongsträning blev något längre än planerat, allt på grund av den rådande coronaviruspandemin. Men efter många turer fram och tillbaka är det nu äntligen dags för premiär för damerna i Nationella ligan i helgen.

Den senaste tiden har laget försökt komma tillbaka till en normal träningsrytm, berättar Fagerholm. Tidigare har laget tränat i mindre grupper under en längre tid med anledning av restriktionerna i och med coronaviruset.

– Vi har försökt trappa upp träningen med spelmoment och liknande den senaste tiden. I helgen spelade vi träningsmatch mot pojklag och det var nyttigt. Det såg bra ut men man såg också att det var lite ovant, säger Fagerholm.

Unga och talangfulla

För Åland United väntar hemmamatch mot TiPS från Dickursby i morgon. Förra säsongen spelade ÅU mot dem om bronsmedaljen.

– Det är ett ungt lag som bara blir bättre med åren. Det är helt klart ett skickligt lag, även om de kan variera lite i sin nivå. De har många talanger så de kan bli svåra att möta, säger Fagerholm.

Fagerholm säger att förberedelserna inför matchen är något annorlunda än normalt eftersom man nu til exempel inte har kunnat se och analysera träningsmatcher under försäsongen.

– Vi kan inte förbereda oss på det sättet, så nu är fokus bara på vad vi kan göra. Vinna matchen vill vi göra i vilket fall som helst, säger han.

Restriktioner för publiken

Matchen startar klockan 17.00 på Wiklöf Holding Arena. På matchen måste publiken följa särskilda restriktioner och uppmaningar enligt de direktiv som råder i och med coronaviruset.

Totalt säljs 400 matchbiljetter till kvällens match. Biljetterna kan köpas från biljettluckorna. Det är ”först till kvarn” oavsett om man har säsongskort eller en fribiljett. Endast norra- och södra ingången är öppen, inte ingången vid ishallen.