DELA

Få men nöjda ryttare på Åland Jumping

RIDSPORT. Det blev få deltagare då Åland Jumping 2016 arrangerades i helgen.

Stora tävlingar i både Sverige och Finland samt att det varit uppehåll på tävlingen kan ses som några av anledningarna till de skrala deltagarantalet.
Flera klasser blev det dock och en av de som tävlade flitigast var Ålands Petra Carlsson som kom till start med bland annat framtidshoppet Connoisseur TZ, en femåring och därmed tävlingens yngsta häst, som senare i år kommer tävla i Helsingfors Internationella Horseshow. På hoppningen över 110 cm gick det inte allt för bra men förklaringen fanns i att Connoisseur tappat en av sina skor.

– Att hoppa på gräs utan en sko gör det så mycket svårare, förklarar Petra Carlsson.

I övrigt var Connoisseur precis så bra som förväntat och vann hoppningen på 120 cm och totalen i Stora rundan.

Framtidshopp i ZZ Top TZ
En annan av Petra Carlssons hästar som imponerade i helgen var ZZ Top TZ, en sjuårig häst som under veckan verkligen visat framfötterna.
– Bara en bom på alla tävlingar denna vecka och visar verkligen att han är ett ämne för framtiden, säger Petra Carlsson.
För Petra Carlssons tredje häst Come blev det ingen lyckad tävling men hästen har svårt för stora banor.
– Den kör sitt eget race helt enkelt, säger Petra Carlsson.

Omtyckt tävling
En annan åländska som tog pallplats var nyblivna studenten Erica Carlsson på åtta år gamla Carma som gått skadad i en hov sedan i vintras. Ett nedslag och bra tid gav en tredjeplats i Lilla rundan, en plats som Erica Carlsson var nöjd med.
– Jag hade räknat med felfritt så jag är nöjd. Nu blir det en ganska lugn sommar med en tävling till på Åland och sedan Sverige, säger Erica Carlsson.

Totalt tävlades det i elva klasser men i sex av dessa var det fyra ryttare eller mindre och i nio av dessa deltog Petra Carlsson med en eller två hästar. Åland Jumping 2016 blev en omtyckt tävling bland de ryttare som var på plats och bland de icke åländska ryttarna hoppas man att tävlingen kommer tillbaka.

 

Håkan von Krusenstierna