DELA
Foto: Fredrik TörnroosMÅLSKYTT Bri Campos tröstmålade för Åland United när hon satte 2-4-bollen i nät bakom Siriusmålvakten.

”Ett steg i rätt riktning”

FOTBOLL. Åland United spelade under lördagseftermiddagen sin årliga försäsongsmatch mot Elitettan-laget IK Sirius FK.

Förra årets match borta i Uppsala slutade med förlust för ÅU och resultatet blev inte i hemmalagets favör denna gång heller – förlust 2–4.
Nye tränaren Giovanni Costantino var ännu inte på plats, men att han trots det fått börja sätta sin prägel på laget med en mer offensiv spelfilosofi märktes direkt.

– Jag hade ett par längre samtal med Giovanni om hur vi skulle ställa upp laget inför matchen, berättade tillfällige coachen Craig Wight, som är andretränare/målvaktstränare i vanliga fall.

 

Julia Tunturi kunde kvittera Sirius ledning i första halvlek.
Men efter paus rann gästerna ifrån till en 4–1-ledning, innan Uniteds Bri Campos reducerade och fastställde slutresultatet till 2–4 i Eckeröhallen.

– Trots resultatet idag tycker jag att det finns mer positivt än negativt att ta med sig från matchen, det var definitivt ett steg i rätt riktning. Varje gång en av våra spelare fick bollen var deras första tanke att gå framåt och utmana, avslutar Craig Wight.

Calle Bomanson

Läs mer i måndagens Nyan