DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>NY UPPGIFT Erica Granesäter kallas in som tränare under ett läger för Sisu-team.

Erica Granesäter: ”En enorm ära”

SIMNING. För några veckor sedan skrev Nya Åland om att den 13-åriga Olivia Weuro tagits ut i det så kallade Sisu-team, som en av sju lovande simmare i Svenskfinland.

Sisu-team bildades av Finlands Svenska Idrott och medlemsförbunden på hösten 2013 där 13- till 14-åriga uthållighetsidrottare samlades till fem träningsläger.

Upplägget där skidåkare, lång- och medeldistanslöpare, simmare, cyklister och orienterare delvis tränade tillsammans blev så lyckat att man nu beslutat sig för att satsa på en fortsättning.

Men Weuro blir inte det enda Ålandsinslaget på de kommande träningslägren.

Även hennes tränare Erica Granesäter – som till vardags leder IFK Mariehamns elitgrupp – kommer med som coach på det första lägret i Kuortane den 6-8 november.

– Jag blev kontaktad av de ansvariga och var inte sen med att tacka ja. Kul att de ger mig ett sådant förtroende, och det är en enorm ära att få vara en av tränarna för teamet, säger Granesäter.

Hon blir en del av ledarteamet jämte storheter som Thomas Lindholm och Jari Kallio, bägge tränare med landslagsmeriter.

– Direkt efter att jag tackat ja kom nervositeten. Lilla jag bredvid de där två giganterna, tänkte jag. Men samtidigt ska jag göra allt för att förvalta det här på bästa sätt. Jag har fått fria händer att sy ihop ett träningsprogram för Kuortane. De vill ha tufft och långt och mycket, och är det något jag kan så är det långa pass (skratt).

Läs mer i onsdagens Nyan