DELA
Foto: Oliver NyholmPOPULÄR Skateparken vid Östra utfarten har haft många besökare under sommaren. Under måndagen befann sig ett tjugotal barn på plats med sina sparkcyklar.

”Enormt engagerade”

KICKBIKE. Från tidig morgon till sen kväll håller de till i skateparken.

Mariehamnskillarna fick besök av ett svenskt kickbikeföretag som ville visa sin uppskattning för åländska kickbike-åkare.

– Vi är här varje dag, säger 12-åriga Felix Wikman.
I sommar har ett tjugotal killar i åldern 10–15 år tillbringat sina lediga dagar i skateparken. Två av dem är Felix Wikman, 12, och Hugo Weuro, 11, som berättar att de är här för att träffa kompisar och lära sig nya tricks.

– Det var en som började fara hit och sen hakade man på, säger Wikman.

Under måndagen fick de besök av ett kickbikeföretag från Stockholm efter att killarna själva tagit kontakt med ägarna. De har tidigare besökt deras butik i Stockholm och då uppmanat dem att besöka Ålands skatepark.

– Så nu är de här och åker med oss, säger Wikman.

Experter på besök

På plats var ägaren Ted Lenne tillsammans med ett gäng sponsrade kickbikeåkare som visade avancerade tricks för Mariehamnskillarna.

– Vi startade en butik i Stockholm i påskas. I början hade vi kanske två åländska kunder i veckan och nu i sommar har det varit två, tre ålänningar per dag. De är enormt engagerade jämfört med många i Stockholm, berättar Lenne.

Läs mer i dagens Nya Åland.