DELA
Foto: Jonas EdsvikÅTERKOMST Mathias Engström spelade åländsk cupfinal för Pågarna (förlust mot Pro 09) den 6 januari. Nu står det klart att forwarden lämnar IBF Borlänge och återvänder till Åland. Om det blir spel för IF Fram är dock oklart, övergångsreglerna kan sätta stopp.

Engström lämnar IBF Borlänge

INNEBANDY. 21-årige Mathias Engström gick från Våsc i finska division III till svenska Ettan inför säsongen 2014/15.

Forwarden spelade till sig ett kontrakt för IBF Borlänge, och producerade 16 poäng på 20 matcher i sin debutsäsong då Dalalaget slutade sjua av tolv lag i serien. Den här säsongen har Borlänge gått tyngre, och med sex omgångar kvar är laget tia och under nedflyttningsstrecket.

Men laget får klara sig utan sin åländske center – som svarat för tolv poäng på fjorton matcher hittills – i jakten på ett nytt kontrakt.

Mathias Engström väljer att flytta hem till Åland av sociala skäl.

– Det är jobbsituationen som inte riktigt har funkat på slutet. Jag hade heltidsjobb fram till november, men sen dess har det bara varit sporadiska inhopp här och där, säger Mathias Engström som arbetat på såväl dagis som Svensk markservice under sin tid i Borlänge.

Mathias Engström hade hoppats kunna bidra till IF Fram med sina nyvunna färdigheter. Fram spelar division IV-innebandy och jagar avancemang till trean. Men övergångsreglerna ser ut att sätta stopp för en comeback i det finska seriesystemet. Transferfönstret för internationella övergångar stängdes den 31 december.

– Mitt mål var att spela för dem resten av säsongen. Jag har varit i kontakt med klubben, och de ska kika på om det eventuellt går att få till en dispens, säger Engström.

Oskar Magnusson

Läs mer i torsdagens Nyan