Viktig NGD-poäng i bottenstriden

INNEBANDY. I den näst sista omgången av innebandytvåan förlorade BK NGD mot serieledande Loisto (2–7) och kryssade mot tabellsexan RunU (4–4).

Även om det oavgjorda resultatet i den senare matchen sved – NGD ledde 4–3 med bara någon minut kvar att spela – så var poängen viktig. Femman NGD håller nämligen avståndet på tre poäng ned till sexan RunU när två matcher återstår till helgen.

Laget som slutar sexa hamnar på så kallat negativt kval, och får spela om sin fortsatta division II-existens mot lag från Trean.

– Vi hade kort om folk och orkade inte riktigt hålla i hela vägen efter att vi fått ledningen med 3–0 mot RunU. Samma sak mot Loisto, det är ett bra lag men vi stod emot bra i två perioder. Sen tappade vi i sista perioden, säger NGD-tränaren Ramona Hildén om helgens matcher där den åländska matchtruppen var tio utespelare stor och i den andra matchen reducerad till nio på grund av en skada. (om)