DELA

Engman på väg bort från United

FOTBOLL. Efter Maryette Karring och Frida Thilén – nu får ytterligare en etablerad Åland United-spelare kombinera studier med elitfotboll i höst.
Adelina Engman har kommit in på Örebro universitet.
– Jag hade kunnat stanna ett år till på Åland, men kände för att plugga nu, säger anfallsstjärnan.

Åland United kan tappa halva backlinjen till nästa säsong då både Maryette Karring och Frida Thilén ska börja studera till hösten i Helsingfors respektive Jönköping.
Nu står det klart att ligaledaren också får ett tungt offensivt avbräck framöver: anfallsesset Adelina Engman, 18, har kommit in på Örebro universitet och inleder sina studier i september.
– Jag ska läsa till civilekonom. Det är ett fyraårigt program, säger Adelina Engman.


Oklart upplägg
Precis som Karring och Thilén ämnar Adelina Engman att spela klart säsongen 2013 med Åland United.
Men hur upplägget kommer att se ut för att kombinera heltidsstudier med elitfotboll är inte riktigt klart ännu.
– Jag antar att det blir ungefär som för dem (Karring och Thilén) och att det blir en del resor i höst. Jag vet inte än hur vi ska lägga upp det eller hur schemat ser ut i skolan, men jag tänker spela klart den här säsongen med United i alla fall, säger Adelina Engman.
Därefter lär det bli svårt att fortsätta spela för det Åland United som Adelina Engman debuterade i redan som 14-åring 2008 och där hon utvecklades till en av landets mest lovande spelare. En framtid i damallsvenskan – där Kif Örebro ligger närmast till hands som ny klubbadress – är inte Engman främmande inför.
– Kif är väl ett alternativ i så fall. Men jag har inte funderat så mycket på framtiden.

Läs mer i onsdagens Nya Åland!

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax