Engman från start när Finland vann

FOTBOLL. Det finska damlandslaget i fotboll vann sent natten till tisdagen sin EM-kvalmatch mot Irland med 2–0. Emma Koivisto och Linda Sällström som gjorde målen i Dublin.
Matchen fick en stark finsk start. Koivistos första mål under hennes karriär i A-landslaget kom i den 13:e minuten då hon försökte spela in till lagkamraterna framför det irländska målet, men i stället gjorde mål själv. Efter det var matchen mer ojämn med flera målchanser för Irland. Sällströms nick efter en hörna i 71:a minuten satte ändå stopp för hemmalandets häftigaste offensiv.

Åländska Adelina Engman spelade från start för Finland innan hon byttes ut till förmån för Juliette Kemppi, tidigare lagkamrater i Åland United. Åland Uniteds Julia Tunturi satt på bänken matchen igenom.

Finland, för vilka ÅU:s huvudtränare Gary Williams är assisterande tränare, har inlett EM-kvalet med två segrar. I den första matchen besegrades Montenegro med 1–0. De två övriga lagen i gruppen är Spanien och Portugal.

Gruppsegrarna och de sex bästa tvåorna går direkt vidare till EM-slutspelet i Nederländerna 2017.

Finlands nästa möte är med gruppfavoriten Spanien i Helsingfors den 27 oktober.