DELA
Foto: Joakim HolmströmTILLBAKA Marcus Englund fortsätter i IFK.

Englund: ”Grabbarna har kommit samman”

ISHOCKEY. Efter den stormiga tiden verkar vinden ha vänt för IFK Mariehamns ishockeyherrar.

Vinterns rubriker har mestadels handlat om spelaravhopp och tränare som slutat, men förra helgen kan vi ha sett den definitiva vändpunkten. Det var då 481 personer såg IFK slå Österåker i lördagens ”sponsormatch” som inbringade omkring 7 000 euro till klubben.

Nu har Marcus Englund också meddelat att han återvänder till IFK-ishockey som verksamhetsledare. Englund lämnade uppdraget som a-lagstränare efter all turbulens, och övergav även tjänsten som träningschef. Rollen som verksamhetsledare har han innehaft tidigare.

– Jag tycker om föreningen och suget för hockeyn finns där, därför vill jag fortsätta jobba för IFK, säger Englund som inte i detalj vill gå in på varför han tog sin paus.

– All turbulens som var bidrog förstås, även om det också fanns andra orsaker. Men jag vill poängtera att det inte handlar om mitt samarbete med Rein Metsik (som delade tränarskapet med Englund). Det har funkat bra oss emellan.

Till helgen väntar tre hemmamatcher för tabelltrean IFK som är tre poäng bakom fortsättningstreans tabelletta Segeltorp som man möter två gånger om. I kväll står KTH för motståndet i Islandia.

– Grabbarna har verkligen kommit samman som grupp efter allt som hänt och jobbar stenhårt för varandra. Det är riktigt bra stämning i truppen nu, säger Marcus Englund. (om)